zondag 4 september 2011

Tomaat en sperziebonen met tonijnsaus

Pomodori e faglionini con salsa di tonno
Ingrediënten:
300 gr tomaten
200 gr sperziebonen
200 gr quartirolo*
100 gr tonijn op olie
15 olijven, ontpit
peterselie
citroensap
olijfolie
zout en peper
* Quartirolo is  een jonge kruimelige kaas van koemelk. Eventueel te vervangen door feta. Ik heb hier gebakken halloumi gebruikt.

Bereiding:
  • Kook de sperziebonen ca. 8 minuten in kokend water zonder zout.
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd de stukken in reepjes.
  • Halveer de sperziebonen in de lenge en daarna in de breedte.
  • Pureer de tonijn met 4 el water, een bosje peterselie, 1 el citroensap, zout en peper.
  • Hak de olijven grof.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Meng de tomaten met de sperziebonen en verdeel ze over de borden.
  • Maak af met de kaas, de olijven, de tonijnsaus en een scheutje olijfolie.
Uit La Cucina Italiana
Was lekker.

Geen opmerkingen: