maandag 7 mei 2012

Garnalen met feta in tomatensaus: Griekse garides saganaki





Het lijkt een vreemde combinatie, deze Griekse garides saganaki, garnalen met feta, maar is echt lekker.

Ingrediënten voor 4 pers.:
24 grote garnalen
2 el olijfolie
2 sjalotten
1 teen knoflook
12 kleine zoete tomaatjes
400 g tomaten in blokjes
snufje oregano
evt. snufje gedroogde rode peper
6 takjes peterselie
200 g feta

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
  1. Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
  2. Snijd de tomaatjes in vieren, hak de peterselie grof.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan (als u er een heeft die in de oven kan is dat mooi, maar het hoeft niet).
  4. Fruit de ui zachtjes aan, hij moet niet bruinen, doe er dan de knoflook bij en laat die even bakken tot hij zijn geur afgeeft.
  5. Dan de tomaatjes erbij met de oregano en eventueel de gedroogde peper. Laat vijf minuten zachtjes bakken. Doe driekwart van de peterselie erbij. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog eens tien minuten pruttelen.
  6. Terwijl de saus staat te borrelen, kunnen de garnalen gewassen en gedeeltelijk gepeld worden. De koppen en de staarten blijven eraan, van het middenstuk gaat het pantser af. (Ik heb hier koploze garnalen).
  7. Maak de saus op smaak met wat zout (niet te veel, de feta is ook zout) peper en de suiker. Snijd de feta in blokjes en doe die in de saus. Zet het vuur af.
  8. Leg de garnalen in een vuurvaste schaal (of duw ze in de saus) giet de saus erover en zet het geheel een kwartier in de oven.
Recept van Marjolein de Vos, uit de NRC

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen