zondag 6 mei 2012

Tomaten gevuld met paprika en olijven

Verrassend lekker voor- of bijgerechtje
Ingrediënten voor 6 pers:
6 trostomaten à 200 gr
270 gr rode, gele en groene paprika
40 gr taggiasca-olijven
40 gr gaeta (donkerbruine) olijven
40 gr groene olijven
20 gr rozijnen
rode peper
peterselie
venkelkruid
knoflook
extravergine olijfolie
zout en peper

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 220C.
  1. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  2. Snijd de kapjes van de tomaten en houd de kapjes apart. Hol de tomaten uit, leg ze op een ovenplaat, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met zout en peper. Zet de tomaten ca. 10 minuten in de oven.
  3. Verwijder de pitten van de olijven en snijd ze door midden. Het ontpitten gaat het gemakkelijkst door ze eerst met de platte kant van een mes te pletten. Snij ze in stukken. Zet apart.

Maak het kruidenhaksel:
  1. Hak een bosje peterselie en een bosje venkelkruid (of bij gebrek venkelzaadjes) fijn met een halve knoflookteen.
  2. Snijd de kapjes van de tomaten in blokjes.
  3. Snijd de paprika's in kleine ruitjes.
  4. Knijp de rozijnen uit en snijd ze in stukjes.
Bereiding:
  1. Bak de olijven in 2-3 el olijfolie met indien gewenst de rode peper.
  2. Voeg het kruidenhaksel toe. Bak het geheel 2-3 minuten.
  3. Vul de tomaten met het mengsel.
Serveer de tomaten warm of koud met een scheutje olie en, in het seizoen, takjes venkelkruid.

Uit: La cucina Italiana.
Het verbaast me steeds weer hoe de Italianen met zulke simpele ingrediënten zulke verrassend lekkere dingen weten te maken.



Geen opmerkingen: