Recept uit Delicious. Een leuke salade, maar de hoeveelheid sinaasappelgelei was wel aan de royale kant. |
Ingrediënten:.
2 el azijn
50 ml olijfolie
½ sjalotje, fijngesneden
½ el fijngesneden peterselie
4 g gelatineblaadjes
250 ml sinaasappelsap
20 g suiker
125 g gemengde sla
100 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes
50 ml olijfolie
½ sjalotje, fijngesneden
½ el fijngesneden peterselie
4 g gelatineblaadjes
250 ml sinaasappelsap
20 g suiker
125 g gemengde sla
100 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes
Bereiding:
- Week de gelatine in koud water. Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 min. Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost. Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 1 uur afkoelen in de koelkast
- Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Meng de sla met de dressing.
- Trek het vet van de plakjes eendenborst en bak het uit in een droog koekenpannetje.
- Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden. Strooi er de 'kaantjes' over. Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten