vrijdag 11 mei 2012

Ribeye of entrecôte met gemengde groenten en olijven


Ingrediënten:
400 gr dikke lende
150 gr kerstomaatjes
8 artisjokjes
1 bosje groene asperges z
warte olijven zonder pit tijm
1 teentje knoflook olijfolie

Bereiding:
  1. Snij de kerstomaatjes doormidden. De groene asperges niet schillen, maar wel het kontje afbreken. De kleine artisjokjes schillen als een appel. Met een lepel het hooi uit het hart verwijderen. Giet in de koekenpan een centimeter water en twee eetlepels olijfolie en een snufje zout.
  2. Zet de pan op en leg hierin de asperges, artisjokken en een teentje knoflook. Als het water verdampt is, gaat de artiskok wat kleuren. Nu de tomaatjes, olijven en tijm toevoegen en een minuut meebakken.
  3. Gril de ribeye zoals beschreven bij Jamie Oliver . Snij de ribeye in plakken van een centimeter en maak de borden op. Giet tenslotte nog wat olijfolie over de borden.

Recept van Jeremy Vermolen

Geen opmerkingen: