vrijdag 25 mei 2012

Meloensoep met roze grapefruit en munt van Ferran Adrià van El Bulli

Een heerlijk nagerecht voor op een zomerse dag, of gewoon in de tuin of balkon
met een glas roze Prosecco of Cava.

Ingrediënten:
1 grote rijpe meloen: cantaloupe of piel de sapo
10 verse muntblaadjese
2 eetlepels suiker(of vervanger)
2 roze grapefruits
Bereiden:
  1. Haal de kapjes van de meloen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitjes. Snijd elke helft in parten en schil ze. Snijd elke part in stukken. Maak er een soep van door de meloen met een staafmixer of in de keukenmachine te pureren.
  2. Haal de muntblaadjes van de stelen; houd er een paar achter voor de garnering. Doe de munt bij de meloen, pureer, voeg de suiker toe en pureer opnieuw..
  3. Pers een grapefruit uit. Giet het sap in de soep en meng alles goed. Druk de soep door een fijne zeef met bijvoorbeeld de bolle kant van een sauslepel.
  4. Maak de andere grapefruit schoon: snijd de boven- en onderkant eraf en verwijder de schil en het wit. Haal uit alle partjes het vruchtvlees en houd het apart
  5. Leg voor het opdienen steeds een paar partjes grapefruit in een schaaltje, of zoals hier in een bowlglas. 
  6. Giet de soep over de grapefruit, doe er een toefje munt bij en dien het op. 
Met een cantaloupe meloen was dit recept voor 6 dl. soep.

Geen opmerkingen: