zondag 13 mei 2012

Komkommermayonaise



Ingrediënten:
1 komkommer
6 el mayonaise
2 tl gladde mosterd
2 lente-uitjes
1 el kappertjes uit het zuur
takje verse munt
1 tl dragonazijn
Bereiding:
  1. Schil een komkommer dun en snijd hem in de lengte in dikke plakken, maak daar dobbelsteentjes van. Bestrooi die met zout en laat ze een half uur in een zeef uitlekken.
  2. Meng de mayonaise met mosterd en zwarte peper. Hak de lente-uitjes en de kappertjes grof en meng die ook met de mayonaise. Hak de munt tamelijk fijn, voeg die toe en breng op smaak met de dragonazijn.
  3. Dep de komkommer droog en schep die door de mayonaise.
Eet op brood, met eventueel een plakje zalm of heilbot ertussen. Of geef de mayonaise bij gepocheerde of gerookte vis met gestoomde nieuwe aardappeltjes.

Recept van Nigel Slater, stond in de NRC


Geen opmerkingen: