Ik heb deze gratin Dauphinois met 2 aardappelen in een éénpersoons koekenpannetje, waarvan de steel afgeschroefd kan worden, gemaakt. Het was lekker.
Ingrediënten:
1 rode ui
1 kg aardappelen
nootmuskaat
2 knoflookteentjes
300 ml koksroom
4 ansjovisjes in olie
Parmezaanse kaas
2 laurierblaadjes
verse tijm
Bereiding: - Pel de ui, de aardappelen hoeven niet persé geschild te worden.
- Maak er plakjes van in de keukenmachine of met de mandoline.
- Doe ze in een bakblik van ca. 35 x 25 cm, strooi er peper en zout over.
- Rasp er nootmuskaat boven, knijp de 2 teentjes knoflook uit en giet er 225 ml room over.
- Voeg de laurierblaadjes, wat takjes tijm toe en een scheut olijfolie.
- Meng alles goed met je handen.
- Giet er 200 ml kokend water over, zodat de aardappelen half onderaan, bedek de schaal goed met aluminiumfolie en laat op het vuur staan.
- Als de aardappelen zacht zijn de folie verwijderen.
- Rasp er een laagje Parmezaan over.
- Haal de takjes tijm door de olie, verdeel ze over de schaal.
- Zet de schaal bovenin de hete oven en laat in ca. 15 min. bruin worden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten