dinsdag 8 mei 2012

Jamie's 30 minuten aardappelen Dauphinoise


Ik heb deze gratin Dauphinois met 2 aardappelen in een éénpersoons koekenpannetje, waarvan de steel afgeschroefd kan worden, gemaakt. Het was lekker.

Ingrediënten:
1 rode ui
1 kg aardappelen
nootmuskaat
2 knoflookteentjes
300 ml koksroom
4 ansjovisjes in olie
Parmezaanse kaas
2 laurierblaadjes
verse tijm 
Bereiding:
Verwarm de oven op 220C
  1. Pel de ui, de aardappelen hoeven niet persé geschild te worden.
  2. Maak er plakjes van in de keukenmachine of met de mandoline.
  3. Doe ze in een bakblik van ca. 35 x 25 cm, strooi er peper en zout over.
  4. Rasp er nootmuskaat boven, knijp de 2 teentjes knoflook uit en giet er 225 ml room over.
  5. Voeg de laurierblaadjes, wat takjes tijm toe en een scheut olijfolie.
  6. Meng alles goed met je handen.
  7. Giet er 200 ml kokend water over, zodat de aardappelen half onderaan, bedek de schaal goed met aluminiumfolie en laat op het vuur staan.
  8. Als de aardappelen zacht zijn de folie verwijderen.
  9. Rasp er een laagje Parmezaan over.
  10. Haal de takjes tijm door de olie, verdeel ze over de schaal.
  11. Zet de schaal bovenin de hete oven en laat in ca. 15 min. bruin worden

Geen opmerkingen: