Als je geen inspiratie hebt of je je hoofd niet wil breken wat je met de restjes uit de koelkast kunt doen, is 'Maak je koelkast leeg!' van Smulweb een handig programmaatje. Ik tikte champignons, venkelknol en komkommer in, en het volgende idee kwam eruit rollen:
Ingrediënten voor 2 personen
Biologische speklapjes
Provençaalse kruiden
50 gram bacon of ontbijtspek in reepjes
200 gr. gemengde champignons in vieren gesneden
1/2 venkelknol in dunne reepjes gesneden
1/2 komkommer (halve plakjes zonder zaad)
1 bosuitje
olijfolie
50 gram bacon of ontbijtspek in reepjes
200 gr. gemengde champignons in vieren gesneden
1/2 venkelknol in dunne reepjes gesneden
1/2 komkommer (halve plakjes zonder zaad)
1 bosuitje
olijfolie
2 eetl. balsamico azijn
zout en peper uit de molen
zout en peper uit de molen
Voorbereiding:
Bestrijk speklapjes met de Provençaalse kruiden en zout en peper uit de molen. Laat dit even afgedekt marineren.
Bereidingswijze:
- Bak de bacon met de bosui goed aan in de olijfolie. Voeg daarna de venkel en de champignons toe en bak dit lekker mee.
- Tot slot de komkommer even meebakken en blussen met de balsamicoazijn. Op smaak brengen met zout en peper. Houd het gerecht lekker warm.
- Grill de speklapjes in de hele grillpan.
Ik had verwacht dat gebakken komkommer zacht zou zijn, maar in tegendeel, de stukjes bleven stevig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten