Het is achteraf altijd maar een beetje schatten als je iets uit de losse pols kookt. Het was ongeveer zo:
300 gr raapstelen
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
stukje prei, fijngesneden
venkelzaad uit de vijzel
beetje dragon
1 plakje Serranoham
1 potje kippenbouillon
100 ml room
peper en zout
1 kerstomaatje per bord
klontje boter
olijfolie
Bereiding:
- Bak in een beetje olijfolie met een klontje boter de sjalotjes, knoflook, prei, venkelzaad en de harde steeltjes van de raapstelen tot ze zacht zijn.
- Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
- Voeg de raapstelen toe en de dragon en laat 8 minuten koken.
- Haal van het vuur af en roer er de room door. Roer schuimig met de staafmixer.
- Dien op met een ontveld kerstomaatje, uitgebakken Serranoham kruimels, theelepeltjes geklopte slagroom en een paar drupjes extravergine olijfolie.
Het was lekker.
1 opmerking:
mmmmmmmmmmmmmmm raapstelen, dat hebben ze hier niet.
Een reactie posten