donderdag 10 mei 2012

Raapstelencrèmesoep



Het is achteraf altijd maar een beetje schatten als je iets uit de losse pols kookt. Het was ongeveer zo:
300 gr raapstelen
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
stukje prei, fijngesneden
venkelzaad uit de vijzel
beetje dragon
1 plakje Serranoham
1 potje kippenbouillon
100 ml room
peper en zout
1 kerstomaatje per bord
klontje boter
olijfolie

Bereiding:
  1. Bak in een beetje olijfolie met een klontje boter de sjalotjes, knoflook, prei, venkelzaad en de harde steeltjes van de raapstelen tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
  3. Voeg de raapstelen toe en de dragon en laat 8 minuten koken.
  4. Haal van het vuur af en roer er de room door. Roer schuimig met de staafmixer.
  5. Dien op met een ontveld kerstomaatje, uitgebakken Serranoham kruimels, theelepeltjes geklopte slagroom en een paar drupjes extravergine olijfolie.
Het was lekker.


1 opmerking:

Clementine zei

mmmmmmmmmmmmmmm raapstelen, dat hebben ze hier niet.