vrijdag 4 mei 2012

Sperziebonen met paprika, knoflook en olijven


Ingrediënten:
Sperziebonen
Rode ui
Knoflook
Rode paprika
Zwarte olijven
Olijfolie
Citroen
Zout
Versgemalen peper

Bereiding:
  1. Breng een pan met water op hoog vuur aan de kook. Rang de bonen, halveer ze en kook ze beetgaar. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  4. Snijd de olijven in ringetjes.
  5. Verhit olie in een pan en bak de bonen, paprika, olijven, knoflook en ui op hoog vuur.
  6. Blus af met het citroensap en breng op smaak met zout en peper
Met uitgebakken spekjes en verkruimelde feta had ik hier een volledige maaltijd aan.
Lijkt me ook een geschikt recept voor snijbonen.

Recept van Bianca Janssen, 24kitchen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen