Ingrediënten:
480 gr kipfilet
bloem
droge witte wijn
zout en peper
300 gr sperziebonen
250 gr kerstomaten
Voor de pesto:
12 gr muntblaadjes
10 gr amandelschaafsel, of amandelpoeder
4 el goede olijfolie
Bereiding :
- Snijd de kipfilet in stukjes, wentel ze door de bloem en bak de stukjes op hoog vuur in 1 el olie.
- Blus de kip af met een half glas wijn en breng hem op smaak met zout en peper, smoor de kip nog 3 minuten en zet het vuur uit.
- Breng water aan de kook en kook de sperziebonen ca. 8 minuten net gaar.
- Snijd de kerstomaten doormidden.
Bereiding pesto:
- Pureer de munt en het amandelschaafsel met 4 el olie en een snufje zout.
Presentatie:
- Meng de blokjes kip met de sperziebonen en de kerstomaatjes. Meng het geheel met de pesto en serveer het geheel op een schaal.
Uit La Cucina Italiana. Was lekker zomers door de munt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten