donderdag 30 december 2010

Boerenkoolstamppot met gésiers de canard confits


Hoe je krijg je boerenkool smeuiïg als je geen jus hebt en geen jus uit een pakje wilt? Met eendenvet (en gebakken maagjes) uit een blikje gésiers.

Ingrediënten:
1 kilo kruimige aardappelen
400 gram gesneden boerenkool
warme melk
half blikje gésiers de canard confits(of ganzenvet)

Bereiding:
  1. Doe de aardappelen in een grote pan met wat water en zout en leg er de boerenkool op.
  2. Kook zo'n 20 minuten - prik in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn
  3. Stamp en roer er een flinke scheut warme melk door.
  4. Verhit ondertussen in een koekenpannetje de gésiers met het vet.
  5. Snijd de gésiers in plakjes en roer het hete vet door de boerenkoolstamppot.

1 opmerking:

Clementine zei

Daar zou ik nooit aan gedacht hebben aan die combinatie. Hééé je schort !