zondag 12 december 2010

Varkensfilet uit de oven


Ingrediënten:
1 varkensfilet van ± 700 gram
2 teentjes knoflook
rozemarijn
 zout, peper
2 eetlepels balsamico azijn,
appelstroop

Verwarm de oven voor op 180 graden.
  1. Snij de varkensfilet om de centimeter een stukje in.
  2. Stop in de sneetjes plakjes knoflook en rozemarijn.
  3. Kruid met zout en peper.
  4. Besprenkel de varkensfilet met 2 eetlepels balsamico azijn en wrijf de varkensfilet in met 2 eetlepels appelstroop.
  5. Leg de gekruide varkensfilet in een ovenschaal of braadslee en zet het ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Aan tafel snij je er plakjes van.
Ik had hier ook nog 2 eetlepels grenadinesiroop en een scheutje wijn bij gedaan, en met de appelstroop in een steelpannetjes verwarmd. Maar ik denk niet dat dat nodig was. Het was wel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen