maandag 27 december 2010

Tweede kerstdag, foie gras en hazenpeper à la Française


Ingrediënten:
Blikje foie gras
Kruidkoek (geen ontbijtkoek)
1 senseokopje Sauternes of Monbazillac
1/2 senseokopje water
1/2 senseokopje suiker
2 blaadjes gelatine

Vet een bakje in van dezelfde diameter als de foie gras. Of gebruik een blik. Bekleed met doorzichtig folie.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm in een steelpannetje de suiker, wijn en water en roer tot de suiker opgelost is.
Laat een beetje afkoelen en roer er de gelatine doorheen.
Laat een uur of drie in de koelkast opstijven.
Snijd heel dunne plakjes van de kruidkoek en rooster ze in broodrooster of oven.
Leg op elk plakje kruidkoek een plak foie gras en een plak gelei.
Snij eventueel in puntjes als hapje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen