vrijdag 17 december 2010

Curry in een kwartier


Van een restje gekookte sperziebonen deze curry gemaakt op basis van Nigella's Curry in a hurry.
Als de rijst gaar is, is ook de curry klaar.

Ingrediënten voor 2 personen
Wokolie (Conimex)
2 kleingesneden sjalotjes of 3 lenteuitjes
Thaise groene pasta
Bakje kipreepjes
Vissaus (Nam pla)
Klein blikje cocosmelk (ca 200 ml)
Kippenbouillon (Fond of van een blokje), anderhalve keer het volume van de cocosmelk
Doperwtjes uit de diepvries
Gekookte sperziebonen of uit de diepvries
Eventueel ander restje groente of diepvriesgroente
Verse koreander, gehakt.

Bereiding
  1. Droog de kipreepjes en besprenkel ze met vissaus
  2. Verhit water in de waterkoker, giet in een pan en kook de rijst
  3. Verhit de olie in de wok en voeg de sjalotjes toe of knip de lenteuitjes erboven in ringetjes.
  4. Laat een beetje bakken en voeg 2 eetlepels Thaise groene pasta toe, meng goed.
  5. Voeg de kipreepjes toe en roerbak tot de kip een kleurtje heeft en goed gemengd is met de pasta
  6. Voeg de cocosmelk toe, meng en voeg de kippenbouillon toe. Eventueel nog op smaak brengen met vissaus
  7. Doe de bevroren doperwten erbij. Kook een minuut of 10
  8. Daarna de sperziebonen.
  9. Strooi er de gehakte koreander over
Het is geen geweldig recept, maar wel lekker snel, makkelijk en met ingrediënten je standaard in voorraad hebt, behalve de koreander dan. Ik was te gierig om om maar de helft van het 400 ml cocosmelk te gebruiken, vandaar dat het een beetje 'soeperig' is uitgevallen. Maar dat is in principe niet erg.

Geen opmerkingen: