zaterdag 18 december 2010

Zuurkool sandwich


Een soort Rueben sandwich
Met de sneeuw vandaag had ik zin in zuurkool, maar niet met vette worst of spek.

Ingrediënten voor 2 personen
4 sneden Oberländer brood (AH)
Wijnzuurkool
Kummel
Mayonaise
Spaans pepertje, in ringetjes
Pastrami
Sandwich augurken (plakken)
Zwitserse kaas, in plakken of geraspt
Wat waterkers ofzo

Ik had verse zuurkool, die moest dus eerst 20 min. koken in de witte wijn. Daarna een sjalotje aangebakken en dan de kummel en zuurkool erbij.
Met kant en klare zuurkool hoef je hem alleen maar even in de magnetron op te warmen.

Volgorde:
  1. Smeer eventueel één zijde van de sneetjes brood in met boter.
  2. Gril de sneden aan beide kanten op de grilpan.
  3. Smeer één zijde in met de mayonaise (kan gemengd worden met mosterd of mierikswortel)
  4. Zuurkool
  5. Pastrami
  6. Zuurkool
  7. Chilipeper
  8. Augurkenplakjes
  9. Kaas
  10. Even onder de grill tot de kaas gesmolten is
  11. Tweede snee brood erop, even aandrukken.

Geen opmerkingen: