zondag 19 december 2010

Spaghetti met sinaasappel



Vreemd, maar wel lekker
Ingrediënten:
350 gr spaghetti
150 gr slagroom
Parmezaanse kaas, geraspt
3 eidooiers
2 sinaasappels
boter
kervel
peper en zout


Bereiding:
  1. Breng water voor de spaghetti aan de kook en kook de spaghetti al dente
  2. Trek ondertussen met de zesteur schilletjes van de sinaasappels
  3. Doe een klontje boter in een koekenpannetjes en stoof de schilletjes
  4. Meng in een kommetje de eidooiers, room en Parmezaanse kaas
  5. Giet de spaghetti af (boven de serveerschaal, zo ie die alvast warm), doe terug in de pan en meng met het sausje. Niet te lang, een halve minuut, anders wordt het ei een omelet.
  6. Doe over in de serveerschaal, maak af met de kervel, gemalen peper en de sinaasappelschilletjes.


Gemaakt met de sinaasappel Taglionine van de Italiaanse week van Lidl. Ruikt en smaakt echt naar sinaasappels


Originele recept:

  1. Mentre portate a bollore l'acqua salata per gli spaghetti,
  2. stufate in una noce di  burro le bucce d'arancia a filetti.
  3. Sbattete i tuorli con la panna fresca, sale, 2 cucchiai di parmigiano,
  4. Versate il composto in una padella e saltatevi a fuoco vivo gli spaghetti cotti al dente; spegnete dopo mezzo minuto, quindi rasferite la pasta nel piatto da portata e completatela con cerfoglio, una macinata di pepe fresco e i filetti d'arancia stufati.

Geen opmerkingen: