dinsdag 7 december 2010

Kalkoen met zoete aardappelen en couscous


Ingrediënten:
ca.1 kilo kalkoen- of kipdrumsticks
Marinade:
2 ingelegde citroenen (Turkse winkel)
sap van 1/2 citroen
2 knoflooktenen, uit de knijper of vijzel
1 theelepel korianderzaad, grof gevijzeld,
1 theelepel komijnzaad, grof gevijzeld
1 theelepel zoet paprikapoeder
Verder:
2 grote uien, grof gesnipperd
2 kaneelstokjes
12 gedroogde abrikozen zonder pit
3 el schenkhoning
500 gr zoete aardappelen, gewassen
300 gram couscous

Was de ingelegde citroenen, snijd ze doormidden en verwijder de pulp. Doe de citroenschillen met de rest van de marinade-ingrediënten in de vijzel of food processor en maal tot een egale pasta. Wrijf hiermee de kalkoen of kip in en laat 6 uur of een nacht marineren. (Dit kan je ook overslaan)

Verwarm de oven voor op 220 graden.
  1. Verhit 3 el olie in een hapjespan, braad het vlees goudbruin aan.
  2. Voeg de ui en de kaneelstokjes toe en bak 3 minuten.
  3. Voeg 250 ml water, de abrikozen en de honing toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout, breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 minuten, de kalkoen ca. 10 minuten langer.
  5. Halveer de aardappelen en leg ze op een bakplaat, sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven.
  6. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Haal de kip of kalkoen uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 minuten in tot een saus.
  8. Verdeel de couscous en de zoete aardappelen over een grote schaal, schep het vlees en de abrikozen erbij.
Recept een beetje van Casa Moro, een beetje van Albert Heijn




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen