woensdag 22 december 2010

Eendenborst met rodekool

Ingrediënten voor 2 pers:
1 eendenborstfilet
1/2 thelepel geraspte gember of gemberpoeder
mespuntje kruidnagelpoeder
zout en peper
Optioneel voor het 'glazuur':
1,5 eetlepel honing
1 kleine gedroogde abrikoos
1 kleine gedroogde pruim
2,5 cl (vijgen-)balsamico

  1. Snijd het vel ruitvormig in
  2. Maak een mengsel van gember(poeder), kruidnagelpoeder, peper en zout. Wrijf de eendenborstfilet aan beide kanten hiermee in.
  3. Laat de pan goed heet worden en leg de filet op de velkant in en laat op middelhoog vuur ca. 5 min. bakken.
  4. Keer om en laat ze andere kant nog 3 minuten bakken.
  5. Laat afgedekt 5 tot 10 minuten rusten.
Het glazuur:
Meng de ingrediënten voor het glazuur in een kommetje en verdeel het over de velkant.
Laat onder de gril carameliseren.

Serveer met rodekool roergebakt met appel, peer, rode wijn, kaneel en bruine basterdsuiker.
Het glazuur is een recept van sterrenkok François Paul.


Geen opmerkingen: