dinsdag 28 december 2010

Spruitjes, knolselderij en champignons uit de oven

Van alle restjes en niet gebruikte ingrediënten van de Kerst deze (bijna vegetarische) ovenschotel gemaakt.

Ingrediënten:
250 gram spruitjes
1 kleine selderijknol, in blokjes
1/2 doosje champignons
pakje magere gerookte spekjes
1 ui, gesnipperd
boter
paneermeel
geraspte kaas

Bereiding:
  1. Doe de spruitjes en de knolselderij in een pan kokend water en kook ze een minuut of 8.
  2. Bak de champignons even vlug aan met wat tijm en leg opzij.
  3. Bak in hetzelfde koekenpannetje de reepjes spek, doe de ui erbij en laat even stoven tot de ui glazig is.
  4. Meng de uitgelekte groenten met de andere ingrediënten, maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat.
  5. Doe over in ovenschaal, bedek met een mengsel van paneermeel en geraspte kaas.
  6. Schuif in de het oven zodat de kaas smelt.

Geen opmerkingen: